Pagina 1 van 1
krab
Geplaatst: za nov 10, 2007 9:26 am
door Marcel Oomen
dag visvrienden,
heb laatst een behoorlijk grote krab gevangen, en eigenlijk zet ik die altijd terug, omdat ik niet weet hoe je die klaar kunt maken.
kan mij iemand vertellen hoe dat moet, en moet je die levend houden tot thuis, net als een kreeft?
zou het graag eens willen proberen, dus hoor het graag!
groetjes, marcel 1013
Geplaatst: za nov 10, 2007 11:36 am
door Stanny De Jongh
Hoi Marcel en andere vismakkers
het beste is altijd de krab levend houden tot je ze gaat koken (gewoon bewaren in een emmer of zo het zijn immers taaie beestjes).
Ik persoonlijk breng ruim wat water aan de kook gekruid met peper en zout en als het water kookt de krab er aan toevoegen (kop eerst voor het menselijk doden).De Krab heeft niet lang nodig om te garen.
Ik denk dat wanneer je zou willen er gerust een kruidentuiltje zou kunnen
bijdoen maar persoonlijk vind ik de natuurlijke smaak het lekkerst.
Veel succes en smakelijk GRTS Stanny

Geplaatst: za nov 10, 2007 12:16 pm
door Marcel Oomen
hoi stanny,
bedankt voor reactie,
p.s. hoe lang is niet lang?
groetjes, marcel
Geplaatst: za nov 10, 2007 8:23 pm
door Stanny De Jongh
hoi Marcel
als het water terug kookt tussen de 5 en 10 minuten hangt een beetje af
van de grootte, je kan dit altijd testen door een schaar af te breken wanneer gaar valt deze er bijna vanzelf af
grts Stanny
Geplaatst: di nov 13, 2007 7:58 pm
door jan van Keulen
Marcel,
Wij koken ze in een bodempje water en dan een kleine 20 min, maar wij eten ook het schild leeg, mits er geen water uit komt.
groeten,
jan