haring
Geplaatst: do mei 08, 2008 5:46 pm
hallo marco,
het is alweer een tijdje geleden, maar het recept wat je een jaar geleden op het forum hebt gezet; geweldig, ik moet echt uitkijken dat ik mijn vingers niet opeet!
Geschreven door marco at 19. Apr 2007 23:18:05:
In antwoord op: haring geschreven door marcel delta 1013 at 17. Apr 2007 22:28:24:
hallo
hier een zeer goed receptje om je haring te zuren(opteleggen)
de haring moet 24 uur ingevrozen zijn,laat ze ontdooien,fileer ze,en doe ze in een kom die je goed kan afsluiten,doe er 1 liter water op ,en 100 gr zout.
laat het zo goed afgesloten 24 uur in de frigo rusten,giet het water er dan af (zonder na te spoelen) doe in de kom 1 liter water en 1 liter azijn doe er ajuin bij (naar eigen keus) wat peper bolletjes, een blaadje lauwrier, en een schijfje citroen,laat dit alles ongeveer 1 week in de ijskast(de haring moet wel onder vocht staan) staan en dan smullen maar,,,,,,,,,,,,,, SMAKELIJK!!!!!
is het meer haring dan doe je het recept gewoon maal 2
grts, marcel D.1013
het is alweer een tijdje geleden, maar het recept wat je een jaar geleden op het forum hebt gezet; geweldig, ik moet echt uitkijken dat ik mijn vingers niet opeet!
Geschreven door marco at 19. Apr 2007 23:18:05:
In antwoord op: haring geschreven door marcel delta 1013 at 17. Apr 2007 22:28:24:
hallo
hier een zeer goed receptje om je haring te zuren(opteleggen)
de haring moet 24 uur ingevrozen zijn,laat ze ontdooien,fileer ze,en doe ze in een kom die je goed kan afsluiten,doe er 1 liter water op ,en 100 gr zout.
laat het zo goed afgesloten 24 uur in de frigo rusten,giet het water er dan af (zonder na te spoelen) doe in de kom 1 liter water en 1 liter azijn doe er ajuin bij (naar eigen keus) wat peper bolletjes, een blaadje lauwrier, en een schijfje citroen,laat dit alles ongeveer 1 week in de ijskast(de haring moet wel onder vocht staan) staan en dan smullen maar,,,,,,,,,,,,,, SMAKELIJK!!!!!
is het meer haring dan doe je het recept gewoon maal 2
grts, marcel D.1013